e
Banner

Etiketler: dr. akın arslan



‘İntermodelde Hub’ olmak 80 milyar dolarlık etki yaratacak



Son 10 yılda intermodele dönük talebin 10 kattan fazla arttığını belirten TIRPORT Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Akın Arslan, “Türkiye, Orta Lojistik Koridoru’ndaki intermodal trafiğinin en stratejik Hub’ına dönüşebilir. 5 yıl içinde kuzey-güney, doğu-batı aksındaki trafikten 80 milyar doların üzerinde gelir elde edebilir” dedi. 




Tırport, TBD Bilişim Yıldızları arasında



Türkiye Bilişim Derneği (TBD) İstanbul Şubesi tarafından Türkiye çapında düzenlenen “Türkiye Bilişim Yıldızları 2022” yarışmasında Tırport, “Özel Sektör” kategorisinde ödüle layık görüldü. 




Deprem lojistiğinin, stratejik yol haritası nasıl olmalı?


Yayın: 13-02-2023
Kategori: Lojistik

Depremde ilk 48 saat son derece hayati olduğunu, ilk 72 saat ise hayata dokunabilmenin son sınırı olduğunu ifade eden Tırport Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Akın Arslan, "Deprem sırasında, A’dan Z’ye deprem lojistiğinin planlanması hayati önemdedir" dedi.  




Dijital akıllı depolama platformu DepOrtak canlıya geçti



Türkiye’nin en kapsamlı dijital akıllı depolama platformu DepOrtak canlıya geçti. Airbnb’nin “konaklama” alanında verdiği hizmeti, “Depolama” alanında yapacak olan DepOrtak tam da bu ihtiyaca çözüm verecek şekilde tasarlandı ve geliştirildi.




Navlun fiyatları, Avrupa’da yüzde 40, Türkiye’de yüzde 107 arttı


Yayın: 07-03-2023
Kategori: Karayolu

Türkiye’de ilk defa Navlun Fiyat Endeksi “Tırport’la 2022’ye Bakış” raporunun içinde yayınlandı. Tırport Insights verilerine göre, 2022’de navlun fiyatları bir önceki yıla göre Avrupa’da yüzde 40,  Türkiye’de yüzde 107 arttı.




Nitelikli kamyon şoförlüğü, mühendislik kadar dünyadan yoğun talep alacak


Yayın: 08-05-2023
Kategori: Karayolu

Avrupa’da 600 binin üzerinde kamyon şoförü açığı bulunuyor. 




Türkiye’de karayolunda günde 176 milyon dolar navlun ödemesi yapılıyor



Avrupa’nın en büyük karayolu nakliyesi hacmine sahip Türkiye’de, bir günde karayolu nakliyesinde 176 milyon dolar navlun ödemesi yapılıyor. 




Navlunun yarısı mazota gidiyor!


Yayın: 26-10-2023

Avrupa’da nakliye bedelinin %25,1’ni akaryakıt oluştururken, Türkiye'de bu oran %48,2 civarındadır. Türkiye’nin ve bölgenin en büyük Dijital Forwarder konumundaki Tırport’ın 2023 üçüncü çeyrek verilerine göre; Türkiye’de gerçekleşen karayolu nakliye bedellerinin neredeyse yarısı akaryakıta gidiyor. Avrupa ile kıyaslandığında 2 katı seviyesindedir.




Kamyonlar 10 gün çalışmazsa hayatımız nasıl etkilenir?


Yayın: 26-12-2023

Kamyonların, hayatımızın idamesi için ne kadar kritik bir role sahip olduğu gerçeğinin ne kadar farkındayız? Kamyonların çalışmayacağı 10 günlük bir süreç, hayatımızı ciddi anlamda etkiler. 




Dünya lojistiğinin kalbi Türkiye’den geçiyor


Yayın: 07-02-2024

Türkiye’nin orta koridoru olarak da bilinen İpek Yolu, Türkiye ile Çin’i, Orta Asya ülkeleri ve Hazar Denizi üzerinden bağlıyor. Bu hat, Doğu-Batı ekseninde ekonomik ve güvenli bir güzergah olarak konumlanıyor. 2200 yıllık geçmişiyle “Orta Lojistik Koridoru”, dünya ticaretine damgasını vurmaya devam ediyor. Ne savaşlar, ne doğal afetler, ne ölümcül salgın hastalıklar görse de, tarihi “İpek Yolu” dimdik ayakta duruyor. Bu hat güzergahındaki uygarlıklar, ülkeler değişti ve çağlar birbirini takip etti, ancak Doğu-Batı lojistik rotası aslında hiç şaşmadı.